donderdag 4 maart 2010

The Insiders en Heavy Rain: Feedback 1

Ik ben één van de 1200 gelukkigen die uitgekozen werd door The Insiders om het spel Heavy Rain uit te testen. 60 anderen hadden nog meer geluk, die kregen het volledige spel zomaar gratis en voor niets.

Op de website van The Insiders stonden nogal wat reacties van mensen die teleurgesteld waren over de campagne. Om The Insiders te helpen hun campagnes nog beter te maken, wil ik hier een kort overzicht plaatsen van de sterke en zwakke punten.

1. De 60 'Full' testers

60 personen werden op basis van onbekende criteria uitgekozen om het volledige spel (waarde ongeveer 70€) te krijgen om te testen. Dit heeft bij sommigen gevoelens van afgunst opgewekt (waarom ik niet etc...), voornamelijk omdat er niet duidelijk gecommuniceerd werd waarom juist deze 60. Vooral 'die-hard' PS3 fans klaagden dat ze uit de boot vielen.
Een bijkomend probleem was dat een dag nadat de 60 games verstuurd werden naar de gelukkigen, er op verschillende veilingsites zoals eBay en Kapaza al "pre-releases" en "perspakketten" aangeboden werden. Sommigen vermoeden dat enkele van de 60 gelukkigen hun spel hebben doorverkocht.

Opvallend is inderdaad dat van de 60 personen (hun Insiders nicknames zijn duidelijk zichtbaar) er slechts héél weinigen tot nu toe iets gepubliceerd hebben op forums of zelfs op The Insiders.

Suggestie voor de toekomst: Als je 60 uitverkorenen kiest, zorg dan voor :

a) een duidelijke communicatie waarop juist deze personen
b) een zekerheid dat ze het spel niet gaan doorverkopen ipv te Wommen. Hoe? Heel eenvoudig: verplicht ze bijvoorbeeld om in ruil een aantal posts te plaatsen, zoniet moeten ze het spel teruggeven. Of zorg dat het spel slechts een beperkte tijd speelbaar is, bijvoorbeeld door het enkel aan te bieden via PSN.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten