donderdag 25 februari 2010

Vernieuwend gebruik van de Dualshock controller


Iedereen die wel eens met een console speelt, zal het met me eens zijn: de controllers hebben eigenlijk geen grote revolutie doorgemaakt de laatste jaren. Ok, bij Playstation hebben ze met de Sixaxis en Dualshock controller zeker de manier waarop games gespeeld worden verbeterd. Maar meestal maakten de spelletjes weinig gebruik van deze nieuwigheden. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, en spelletjes zoals Uncharted 2 en Killzone 2 proberen binnen de bestaande domeinen leuke persoonlijke toetsen te brengen.

Nu is er echter Heavy Rain, en dit gloednieuwe spel (uit op 26/02/10) belooft de wereld van de game controller op zijn kop te zetten. Voorlopig alleen op PS3, want het is een Playstation 3 exclusive.

Wat maakt Heavy Rain zo bijzonder? Het is het eerste spel waar de controller een echt onderdeel vormt van het spel. Bij andere games hebben knoppen slechts één of twee functies (neem je wapen en schiet), maar in Heavy Rain (HR) zijn de mogelijkheden oneindig. Zo kan je via één knop door je zakken gaan, op de deur kloppen, de handrem opzetten of een paar rake klappen geven.
Een andere knop kan gebruikt worden om je te bevrijden uit een benarde positie, een verdachte op verschillende manieren ondervragen of je eigen gedachten raadplegen.

Misschien lijkt dit ingewikkeld, maar het voelt enorm vanzelfsprekend aan na een uurtje gamen. PS3 eigenaars kunnen trouwens de demo gratis downloaden via de Playstation Network. In de demo staan twee proevertjes (een ondervraging van de moeder van een vermoorde jongen en een onderzoek op de crime scene) en het is knap hoe zelfs een kleine beweging van de controller tot grote gevolgen kan leiden.

Ik kan niet wachten om het volledige spel te spelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten